Adelheidschrijft.nl

Tekstschrijver Maastricht: creatieve teksten voor internet

Over mij

heidi kleinAdelheid schrijft is het tekstbureau van Heidi Huls (1968) in Maastricht.

Freelance tekstschrijver, copywriter, verhalenhaler, projectmanager communicatie. Moeder van twee dochters. In 2012 het roer omgegooid en met het gezin van Haarlem ‘back to my roots’ naar Maastricht verhuisd.

Adelheid schrijft? Maar je heet toch Heidi? Inderdaad, maar Adelheid is mijn doopnaam en ik schrijf. Vandaar Adelheid  Schrijft. Je mag me nog steeds Heidi noemen, maar ik vond voor mijn eigen bedrijf Adelheid toch wat chiquer klinken. Intelligenter, zakelijker misschien ook wel.

Al mijn hele leven zie ik mannen in hun hoofd een beetje wegzweven naar de Zwitserse bergen als ze de naam Heidi horen.  Of het werd ‘Oh Heidi, waar is Peter?’ Of: ‘Oh, ben je vernoemd naar de tekenfilm?’.  Eh ja, inderdaad, mijn moeder vond die filmpjes erg leuk, maar omdat ze dat dan toch ook weer wat onsubtiel vond, noemde ze me Heidy, met een Griekse Y. Maar ja, iedere keer uitleggen dat je Heidi met een Griekse Y schrijft dat werd me wat vermoeiend, en toen ben ik mezelf Heidi gaan noemen. Verder ben ik geen moeilijk mens hoor :-).

En dus, werd het Adelheid Schrijft.

Aangenaam.

Mijn achtergrond

De liefde voor lezen, taal en literatuur bracht mij al vroeg in mijn loopbaan bij een grote uitgever van sponsored magazines in Amsterdam. Na een studie taal- en literatuurwetenschappen leerde ik hier in een recordtempo over wat een man zoal bezighoudt, althans voor zover het gaat over auto’s, mode en lifestyle.

Maar bovenal leerde ik er de kneepjes van het bladenmakersvak en hoe je als merk of organisatie met een goed blad een band opbouwt met je klanten.

Later kwam mij die kennis goed van pas toen ik de  interne communicatie ging verzorgen bij een farmaceutisch bedrijf in Haarlem. Ook daar ging het over betrokkenheid en mensen verbinden.

Ik kwam erachter hoe leuk het is om zelf communicatiemiddelen te maken, projecten te begeleiden. In een team iets moois te creëren. Ik leerde ook hoe je goed moet luisteren, hoe spannend schrijven is, mensen te interviewen, me te verdiepen in de psyche van een ander. Te ontdekken waarom mensen de dingen doen die ze doen. Ontzettend fascinerend vind ik dat. Nog steeds.

Om mijn horizon te verbreden ben ik – op freelance basis – ook voor andere bladen en in andere branches gaan schrijven. Bij een uitgever van vakbladen voor de tuinbranche heb ik als eindredacteur gewerkt en nog meer journalistieke schrijfervaring opgedaan, maar vooral ook geleerd het hoofd koel te houden in tijden van heel veel deadlines.

De ins en outs van sociale media leerde ik bij Leven in Maastricht, een digitale versie van het huis-aan-huis-blad van vroeger. Zeven dagen per week het dagelijkse leven in de stad vastleggen in foto’s, berichtjes en commerciële acties.

Schrijven loopt als een rode draad door mijn leven.

In 2016 besloot ik mijn eigen tekstbureau te beginnen in Maastricht. De start van een mooi avontuur.

 

 

 

Thema door Anders Norén